Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

22 maart 2016

Winnaars Duurzaam Bouwen Awards 2016 bekendDe winnaars van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2016 zijn bekend. De jury koos uit de drie genomineerden per categorie de winnaar van de Duurzaam Bouwen Awards. 

Tijdens de uitreiking vandaag op Building Holland hebben de volgende partijen hun Awards in ontvangst genomen:
 • Categorie 1, Gemeente/Regio: Gemeente Amersfoort
  De winnaar is de gemeente Amersfoort. De gemeente hanteert een integrale benadering van duurzaamheid, goede ambities en het brede draagvlak binnen de organisatie.
 • Categorie 2, Woningcorporatie: Oost Flevoland Woondiensten
  In deze categorie lagen de deelnemers dicht bij elkaar. Oost Flevoland Woondiensten (OFW) is gekozen tot winnaar. OFW heeft mooie, duurzame projecten, goede implementatie van duurzaamheid in de organisatie en houdt haar koppositie op het gebied van duurzaamheid goed vast. 
 • Categorie 3, Bouwpartij: Bouwgroep Dijkstra Draisma
  De winnaar is Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. heeft een grote verscheidenheid aan activiteiten op het gebied van duurzaamheid, zeker in relatie tot de grootte van het bedrijf. Ook heeft ze een zeer goed voorbeeldproject gerealiseerd en de vooruitstrevende visie, en uitwerking daarvan, om van aannemer naar aanbieder gaan.” 
 • Categorie 4, Partij met (bijna) nul-op-de-meter-renovatieaanpak voor gestapelde bouw (NeZeR): Dura Vermeer
  Het was een nek-aan-nekrace in deze categorie met als winnaar Dura Vermeer. Dura Vermeer heeft een zeer goed doordacht renovatieconcept dat zich inmiddels ook in de praktijk bewezen heeft.
 • Publieksprijs categorie 4, Partij met (bijna) nul-op-de-meter-renovatieaanpak voor gestapelde bouw (NeZeR): Dura Vermeer 

Zij hebben zich met hun inzendingen kunnen onderscheiden van de 38 medestrijders. Het volledige juryrapport van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2016 is beschikbaar op de website van Duurzaam Bouwen Awards (pdf).

Bron: Duurzaam Bouwen Awards en respectievelijke websites van de winnaars

Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Welke kleur heeft de middelste balk van de Nederlandse vlag?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!