Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

24 maart 2016

Coca-Cola wil zichtbaar duurzaam zijn met verpakkingenCoca-Cola zegt een voortrekkersrol te willen vervullen op het gebied van duurzame verpakkingen. De manieren waarop Coca-Cola de verpakkingen verduurzaamt zijn echter niet altijd zichtbaar voor de consument.


Dat stelt Robert Seegers, Vice President Public Affairs & Communication Northern Europe bij Coca-Cola, in de wekelijkse uitzending van DuurzaamBV Radio. Zo zijn de flesdoppen van het populaire frisdrankmerk al uit recyclebare materialen vervaardigd. Daarnaast bestaan de halve literflessen van Coca-Cola voor 22,5 procent uit PET van plantaardig materiaal en voor 25 procent uit gerecycled materiaal.
 

Duurzaamheid communiceren

Tot nu toe heeft Coca-Cola meer dan 15 miljoen van de zogeheten PlantBottle-flessen verkocht. Dit leverde volgens het concern een CO2-reductie op van 140.000 ton. Volgens Robert Seegers zijn er veel mogelijkheden om de duurzaamheidspraktijken van het frisdrankmerk naar consumenten te communiceren.

“Steeds meer mensen vinden het belangrijk om geïnformeerd te worden over de duurzaamheid van producten om verantwoorde keuzes te kunnen maken in de supermarkt”, zegt de VP.
 

Slim met water en energie

Naast het verduurzamen van de verpakkingen, is het frisdrankmerk volop aan de gang om duurzaamheid in zijn fabrieken toe te passen. Hiervoor heeft Coca-Cola in het afgelopen jaar een nieuwe glaslijn in gebruik genomen in zijn fabriek in Dongen. De glaslijn vult en reinigt 55.000 glazen flessen per uur, wat volgens het concern ruim 20.000 flessen meer zijn dan voorheen.

Bovendien bespaart Coca-Cola met de glaslijn 30 procent op het gebruik van energie in de vorm van stoom en 50 procent op het waterverbruik. Deze nieuwe glaslijn moet volgens Seegers bijdragen aan de doelstelling van Coca-Cola om in 2020 de milieuvoetafdruk te halveren.
 

Verantwoordelijkheid

“Als je op lange termijn kijkt, is water een schaars product, zeker kwalitatief goed water. We willen natuurlijk op een manier produceren dat we daar nog heel lang mee kunnen doen”, zegt Seegers. “We hebben dus ook een rol te vervullen om te zorgen dat we niet meer water gebruiken dan nodig is."

Bron: DuurzaamBedrijfsleven, door Fitria Jelyta

Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Welke kleur heeft de bovenste balk van de Nederlandse vlag?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!