Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

20 maart 2016

DO!Challenge: Duurzame samenwerking tussen Hogeschool Utrecht en Houtense ondernemersOp 17 maart hebben 120 derdejaars studenten van de Hogeschool Utrecht hun opdracht voor de 11 deelnemers aan de DO!Challenge afgerond. In de raadszaal van de gemeente Houten gaven alle 24 projectgroepen een strak getimede pitch van 2 minuten.

Foto: Paul van der Klei

Daarna bezochten de docenten de projectgroepen en bedrijfsvertegenwoordigers voor verdere toelichting en discussie. Tijdens de laatste fase werd er door alle aanwezigen centraal gestemd met een digitale app. 

Winnaar was Fenna Voorhoeven voor het bedrijf Leoxx met voorstellen voor recycling van vloerbedekking en verduurzaming van het gebouw. 

Afgelopen zomer startten elf Houtense ondernemers met de DO!Challenge, een uitdaging om komend jaar flinke stappen te zetten op het pad van duurzaamheid. In de Challenge lichten de bedrijven hun prestaties door  op het terrein van Planet (milieu), People (mensvriendelijkheid), Profit (bedrijfsmatig) en Passion (identiteit) en bepalen een aantal acties waar ze komend jaar in vooruit willen gaan.

De DO!Challenge heeft elf deelnemers: Ontwerpbureau HaakKranen, Timmer- en Onderhoudsbedrijf van Dort, Installatiebedrijf Smit, Transportbedrijf de Rooy, Inventum, VIAC Houten, Arval, Leoxx, Bouwbedrijf van Rijn, Albert Heijn Oude Dorp én de gemeente Houten.

Initiatiefnemer van dit project is het Economisch Platform Houten (EPH): een samenwerkingsverband van de zes ondernemersverenigingen in Houten. Het project werd mogelijk door financiële steun van het Duurzaamheidsfonds Houten.

Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Welke kleur heeft de onderste balk van de Nederlandse vlag?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!