Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

15 maart 2016

Duurzaamste kantoorgebouw ter wereld aan de ZuidasHet 40.000 m2 gebouw dat is gevestigd op de Amsterdamse Zuidas, is het duurzaamste kantoorgebouw ter wereld volgens de BREEAM-normering. Het gebruik van slimme technologie en de toepassing van innovaties die nog nooit eerder zijn toegepast in een kantoorgebouw, waren doorslaggevende factoren voor de jury om The Edge uit te roepen tot winnaar van de BREEAM Award in de categorie Offices New. Binnen de categorie Offices New was The Edge een van de vijf genomineerden. Naast The Edge waren Noda (Paris), Torsplan (Stockholm), Greendale (Moscow) en White Collar Factory (London) genomineerd. The Edge heeft tevens de Your BREEAM Award in ontvangst mogen nemen. Dit is een publieksprijs waarbij het publiek (6.000 stemmen) online op alle genomineerden uit veertien categorieen kon stemmen.Om kantoorgebouw The Edge te kunnen realiseren werkte OVG nauw samen met hoofdhuurder Deloitte om een groep van vooraanstaande experts en partners zoals PLP Architecture, ABN AMRO, Philips, Deerns, Eneco, G&S Bouw, DGMR, HC Groep en MapiQ, samen te brengen. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een kantoorgebouw dat een nieuwe wereldwijde benchmark voor de gebouwde omgeving is, maar ook groot belang hecht aan comfort, gezondheid en productiviteit van de eindgebruikers.
Bron: PropertyNLReacties op dit nieuwsbericht

Wouter Bink op 22-03-2016 16:47

Leoxx heeft als een van de leveranciers de vloeren mogen leveren in dit project, iets wat uniek is, aangezien de eisen op duurzaamheid erg hoog waren. Leoxx voldoet aan deze strenge normeringen zoals BREAAM is.

Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Hoe heet het dier met een slurf?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!