Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

12 februari 2016

Duurzaamste stadhuis van NederlandHet stadhuis in Almelo is het meest duurzame van Nederland. Het pand heeft een score van 77,81% behaald, dat staat voor BREEAM-NL Excellent. 

In dit gebouw zijn diverse duurzame technieken toegepast. Zo beschikt het over een wko-installatie, ledverlichting en daglichtsensoren. Hiermee kan jaarlijks 100.000 kWh elektriciteit worden bespaard. Daarnaast heeft Kraaijvanger Architecten in het ontwerp rekening gehouden met de lichtinval: de gevels zijn optimaal op de zon georiënteerd.

Min mogelijk fossiele brandstoffen

“Het uitgangspunt was om zo min mogelijk fossiele brandstoffen te gebruiken”, vertelt wethouder Duurzaamheid Javier Cornelissen in het regionale dagblad Tubantia. “Op een slimme manier is het nieuwe stadhuis energiezuinig gemaakt.” Afgelopen januari ontving hij het duurzaamheidscertificaat uit handen van directeur Annemarie van Doorn van de Dutch Green Building Council.

Dit stadhuis is sinds maart 2015 in gebruik en beschikt over zo’n 20.000 m2. In 2012 kreeg het ontwerp ook al als bekroning een BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat. 

Bron: duurzaamgebouwd.nl

Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Welke kleur heeft de onderste balk van de Nederlandse vlag?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!