Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

7 augustus 2015

DO!Challenge van startDeze zomer startten 12 Houtense ondernemers met de DO!Challenge, een uitdaging om komend jaar flinke stappen te zetten op het pad van duurzaamheid. 

In de Challenge lichten de bedrijven hun prestaties op het terrein van Planet (milieu), People (mensvriendelijkheid), Profit (bedrijfsmatig) en Passion (identiteit) door en bepalen een aantal acties waar ze komend jaar in vooruit willen gaan. 

Initiatiefnemer van dit project is het Economisch Platform Houten (EPH): een samenwerkingsverband van de zes ondernemersverenigingen in Houten. Het EPH is van mening dat het ‘duurzaamheidsdenken’ bij ondernemers in Houten een nieuwe impuls nodig heeft. Met financiële steun van het Duurzaamheidsfonds Houten en de ondernemers zelf, werd een project voor een jaar ontworpen dat een vliegwiel moet worden voor verduurzaming van de Houtense bedrijven. 

Centraal instrument hierin is de digitale DO!monitor waarmee acties en resultaten gestructureerd in kaart worden gebracht. Want duurzaamheid vertalen naar je onderneming is niet altijd makkelijk, als je verder wilt gaan dan de voor de hand liggende ‘quick wins’, zoals energiebesparing. Een checklist, zoals de monitor, helpt daarbij. En daarnaast helpt het om sámen aan de slag te gaan, elkaar regelmatig te spreken en motivatie, kennis en ervaring te delen. Zo houd je je ambities scherp!

LEOXX zal als lid van De Duurzame Tafel meedoen met dit mooie project. In de maand augustus wordt gestart met het in kaart brengen van de Energie prestatie. Het Houtense bedrijf dat tot de Nederlandse marktleiders behoort op projectvloeren gebied, heeft duurzaamheid nog steeds hoog op de agenda staan en dat blijkt ook weer uit deze deelname.

Op de Houtense Ondernemersdag in oktober zullen de DO!Challengers vast een eerste presentatie houden, om ook andere bedrijven te motiveren aan te haken bij dit traject. De ambitie is immers als een vliegwiel steeds meer ondernemers duurzamer te laten werken. DO!Challenge maakt het makkelijker én leuker!

Foto: Digitale monitor voor duurzaam ondernemen gepresenteerd
 Reacties op dit nieuwsbericht

hans van der vlugt op 08-02-2016 20:59

Duurzaamheid is een erg breed begrip
Mooi initiatief ben erg benieuwd welke resultaten er uit voort komen.
Een trein rijdt met wielen die al uitgevonden zijn. Eerst kijken wat er al is uitgevonden Een goede bestuurder houdt rekening met de andere weggebruikers. Sorrie dat ik zo binnenval ik was aan het googlen op remwerk succes

Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Welke kleur heeft de middelste balk van de Nederlandse vlag?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!