Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

10 januari 2015

Eindejaarsactie H4 Mobility voor Fonds voor een dapper meisjeOns lid H4 Mobility heeft als eindejaarsactie een donatie gedaan aan een bijzonder initiatief. Frank de la Bey is oud-medewerker van ons lid Borger & Burghouts en leverancier van onze leden H4 Mobility, Gebr. Van Der Geest en Zwart Mul. Frank is initiatiefnemer van het Fonds voor een dapper meisje.

Het Fonds voor een dapper meisje, dat veel aandacht van de landelijke media heeft gehad, is opgericht om het eind oktober 2014 uit een ondergrondse container geredde babymeisje alle kansen in haar verdere leven te bieden. 

Een dikke maand na de oprichting van het Fonds voor een dapper meisje kan vol trots gemeld worden dat er ruim 10.000 euro is opgehaald voor het meisje dat op 26 oktober gered is uit een vuilcontainer in Amsterdam.
 


"Hartverwarmend dat al honderden mensen hebben bijgedragen" zegt initiatiefnemer Frank de la Bey uit Deventer. Hij had nooit verwacht vlak na de jaarwisseling al de helft van de 20.000 euro die hij had gehoopt op te halen, binnen zou zijn.

"Het is geweldig hoeveel mensen dit dappere meisje een warm hart toedragen en haar alle kansen in het leven gunnen." Grootste verassing was echter wel dat Najib Amhali het fonds omarmde en na zijn voorstelling van 12 december in de Deventer Schouwburg samen met Frank 2.500 euro binnen haalde.  

"Een super resultaat, maar we gaan door. Dat studiefonds dat komt er. We hopen dat er bedrijven zijn of scholen die nog niet van het fonds gehoord hebben en ook een donatie willen doen of een inzamelingsactie op touw zetten." zegt Frank. Hij wil 20.000 euro ophalen omdat dat het bedrag wat hij hoopt te sparen voor zijn kinderen als zij 18 zijn en (hopelijk) gaan studeren. "Ik zie het als een ultiem gebaar van de samenleving aan haar. Een gebaar dat zegt: je mag er zijn meisje, we gunnen je alle kansen.”  

Eind februari eindigt de actie en draagt Frank het fonds over aan Jeugdbescherming Amsterdam, die het fonds zal gaan beheren, maar waar niemand aan kan komen behalve het meisje zelf, als ze 18 is. 

Naast de crowdfundingsite waar gedoneerd kan worden en de speciale Facebook-pagina waar men op de hoogte kan blijven, is er ook een rekening geopend waarop geld gedoneerd kan worden. Dit rekeningnummer is NL62 RABO 0300711646 o.v.v. Fonds voor een dapper meisje.


Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Wat is het tegenovergestelde van zwart?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!