Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

17 december 2014

Tafelbijeenkomst Creative Valley: werken in een ecosysteem, het leggen van verbindingenOp dinsdag 16 december bezocht De Duurzame Tafel Creative Valley in Papendorp Utrecht. Ontwikkelaar-belegger Laurens van Doorn en architect Casper Schuuring hebben ons rondgeleid in hun gebouw.

Nederland bestaat uit veel MKB-bedrijven met 10 tot 50 medewerkers. Te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet Vaak zitten ze in bijzondere panden in de binnenstad, die onbereikbaar zijn, of in bedrijfsverzamelgebouwen die anoniem zijn Hoe geef je zulke bedrijven smoel? Met die vraag ontwikkelde oud-reclameman Laurens van Doorn een bijzonder gebouw in het Utrechtse Papendorp.


Laurens van Doorn

Centraal in Creative Valley staat: werken in een ecosysteem, het leggen van verbindingen. Dit resulteerde in een inspirerend gebouw met een perfecte brasserie en ontmoetingsplekken rondom de centraal gelegen trap. Een kantoorgebouw met de perfecte boardroom, presentatieruimte en brainstormkamer, voor gebruik of afroep. Sinds de oplevering van Creative Valley, in 2009, is het gebouw volledig gevuld, sterker nog, er is een wachtlijst Dat terwijl het gebouw per vierkante meter vele malen duurder is dan andere kantoren in Utrecht. Het succes zit in aandacht: huurders worden gezien als bewoners en er is veel interactie tussen de gebruikers, hoofdzakelijk innovatieve bedrijven in de dienstverlening. Dat geeft het gebouw, als cocon, meerwaarde. Door de deelfuncties, zoals de eerder genoemde boardroom, gebruikt men over het algemeen minder vierkante meters dan voorheen. De algehele huisvestingskosten zijn lager, terwijl de kwaliteit hoger is!

Een efficint gebouw, gericht op de toekomst, met een bloeiende community: dat is pas duurzaam vastgoed!

Dank Laurens en Casper voor jullie gastvrijheid!

Meer:


Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Hoeveel is 2 keer 2?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden elkaar duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!