Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

24 april 2014

Een derde van New Yorkse taxis moet elektrisch wordenIn New York is een proef met 6 elektrische taxis gestart. Burgemeester Micheal Bloomberg wil dat in 2020 een derde van alle taxis in zijn stad elektrisch rijden.

Dit schrijft de New York Times op basis van een vraaggesprek met David Yassky, voorzitter van de commissie die commercieel personenvervoer in New York regelt.


Nissan Leaf

Binnen de test worden zes Nissan Leafs gebruikt, omgebouwd als taxi. Uit de test moet blijken wat voor effect het intensief rijden in een drukke stad heeft op de elektrische autos.

De gemiddelde actieradius van een Leaf is 160 kilometer. In een gemiddelde shift wordt 110 kilometer afgelegd, maar door de grote verschillen in shifts wordt ervan uitgegaan dat de autos tussentijds moeten worden opgeladen.

Binnen het project zullen extra snelle laadpunten worden gebouwd, om de taxis binnen 60 en 90 minuten te kunnen opladen. Uit de test moet ook blijken of tussentijds opladen een optie is voor de taxichauffeurs. 

Bron: Groene CourantReageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Wat is het tegenovergestelde van zwart?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden elkaar duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!