Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

20 mei 2014

Hansa Green Tour 2014: een duurzame uitdaging!Roger Prins van lid Online Adviseurs MKB Amersfoort was vorig jaar deelnemer en winnaar van de Hansa Green Tour. Hij wil graag de 2014-editie van deze Tour onder de aandacht brengen. 

Voor bedrijven in de duurzame energiesector, maar ook voor ondernemers in andere sectoren, is dit een interessant netwerkevenement, waarbij de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied op locatie kunnen worden bekeken en waarbij nationale en internationale contacten kunnen worden gelegd voor nieuwe business. 

Impressie Hansa Green Tour 2013

 

Hansa Green Tour 2014

Van 25 tot en met 28 juni 2014 wordt de Hansa Green Tour 2014 georganiseerd, een netwerktour voor duurzame ondernemers. Tijdens de Hansa Green Tour wordt met elektrische, hybride, groengas en waterstofauto's een route gereden langs intiatieven voor duurzame energie in Nederland, Duitsland en Denemarken. Eindbestemming is dit jaar Kopenhagen, EU Green Capital 2014, de duurzaamste stad van Europa.

De EU heeft Kopenhagen verkozen als rolmodel voor de transitie naar een groene economie. In Kopenhagen zullen diverse initiatieven worden bezocht en hier uitgebreid aandacht aan worden besteed met de Deense overheid, de Nederlandse ambassade, het Cleantech Cluster Copenhagen en het Baltic Development Forum. Een prachtige kans om te netwerken en jouw organisatie onder de aandacht te brengen.
 
In het programma wordt o.a. de nieuwe biomassacentrale van Eneco, de grootste afvalverwerkingsinstallatie in Nederland van Attero, de nieuwe Audi E Gas fabriek in Duitsland bezocht. Verder wordt in Duitsland een uitgebreide stop gemaakt in Lathen. Een kleine gemeente die in een kort tijdsbestek dankzij eigen investeringsprogramma’s en sterke focus op duurzaamheid nu al meer dan 300 procent van haar eigen energiebehoefte kan voorzien middels uitsluitend zonnepanelen, windmolens en biogasinstallaties. 

Ook wordt de op één na grootste Mercedes-fabriek ter wereld bezocht in Bremen, gevolgd door een grote netwerkbijeenkomst in Hamburg met de Renewable Energy sector en staan waterstoftankstations en de Tesla Store in Kopenhagen op het programma. Het is mogelijk om met eigen duurzame auto mee te rijden, maar het is ook mogelijk om de tour als passagier mee te rijden met een andere deelnemer.
 
Voor meer informatie over het programma of voor inschrijving voor de Hansa Green Tour 2014 kun je kijken op www.hansagreentour.com, mail naar info@hansagreentour.com of bel naar organisator Roel Swierenga: (06) 55 56 72 18.


Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Hoeveel is 2 keer 2?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!