Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

31 oktober 2013

In memoriam: Leo NekemanGisteren bereikte ons het verdrietige nieuws dat geheel onverwacht Leo Nekeman, oprichter en directeur van Leoxx, is overleden. Leo was een koploper in duurzaamheid en toonaangevend MKB-er op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, in visie en concrete uitvoering.

Zijn bedrijf Leoxx, ontwikkelaar van projectvloerbedekkingen, toonde de breedheid van duurzaamheid zoals wij die bij De Duurzame Tafel graag uitdragen. Leoxx innoveerde en verduurzaamde haar keten, waar mogelijk 100% hernieuwbare grondstoffen, gebruikmaken van gerecyclede garens, gebruik van productieafval, het opzetten van een eigen retourconcept voor snij- en verpakkingsafval en oude vloerbedekkingen… De stalenpresentatie werd duurzaam gemaakt en, inmiddels de vierde keer, hergebruikt. Overtollige voorraden werden door Leoxx geschonken aan goede doelen. Regelmatig werd duurzaamheid binnen de onderneming gemeten en daarop nieuwe doelstellingen geformuleerd.

Daarnaast wist Leo dit soort innovaties op een mooie manier te vermarkten, hij liet zien dat schoonheid en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Namens het bestuur van De Duurzame Tafel wens ik zijn familie en medewerkers alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Daan Hoogenboom
Voorzitter


Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Wat is het tegenovergestelde van zwart?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!