Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

3 september 2013

Xcellent ICT en XA winnen Nederlandse Bouwregatta 2013: Duurzame Tafelleden zeilen voor het goede doelDe Amersfoortse ondernemingen Xcellent ICT Groep en XA Document Solutions hebben met Mumm 36-zeiljacht ‘The NEXT’ de Nederlandse Bouwregatta gewonnen. De jaarlijkse zeilwedstrijd, voor bouwondernemers en toeleveranciers van de bouw, vond plaats bij Enkhuizen. ‘The NEXT’ liet 34 zeilboten achter zich. Ook Duurzame Tafel-voorzitter Daan Hoogenboom maakte deel uit van de winnende bemanning.

Zeilen met visie

Het tweedaagse evenement werd gehouden om geld in te zamelen voor een goed doel: ‘Zeilen met visie’. Deze stichting laat op een speciale catamaran visueel gehandicapten kennis maken met de zeilsport. Niels van den Akker, algemeen directeur van Xcellent ICT Groep: ‘ juist voor mensen met een visuele beperking moet zeilen prachtig zijn, hun andere zintuigen zijn veel beter ontwikkeld, zij voelen de wind en de snelheid veel beter. Goed om dit te mogen ondersteunen.’ Van den Akker is al jaren betrokken bij de wedstrijd, die sinds 2007 wordt gevaren, de laatste jaren als sponsor. ‘Ons bedrijf levert veel ICT-diensten in de bouwsector, zo zijn wij aan boord gekomen bij de Nederlandse Bouwregatta.’

The NEXT

Xcellent werkt sinds een tijd nauw samen met XA, beter bekend als Xerox Amersfoort. Van den Akker: ‘XA is initiatiefnemer van de Stichting Next XYZ, eigenaar van The NEXT, een geweldige wedstijdzeilboot. Deze boot konden we gebruiken voor de Bouwregatta.’ Martijn Jansen, directeur van XA en voorzitter van de Stichting Next XYZ: Met onze Mumm 36-zeilboot ondersteunen we de wedstrijdzeilsport in Midden-Nederland. In de zomer trainen we meerdere keren per week en elke woensdag varen we een wedstijd.

Samen met onze sponsors, waaronder kledingmerk Twinlife, houden we een bijzonder stukje zeilgeschiedenis in ere. Deze Mumm is namelijk een trainingsboot geweest voor de beroemde Whitbread Round the World zeilwedstrijd, de voorganger van de Volvo Ocean Race.’ Ook Martijn Jansen was aan boord tijdens de overwinning van de Nederlandse Bouwregatta:  ‘uiteraard ligt de basis van de dag in het ondersteunen van het goede doel en het ontmoeten van relaties, maar winnen is natuurlijk altijd leuk!’  Meer informatie over de winnende zeilboot op www.mumm36.nl

Meer informatie: Martijn Jansen, Stichting Next XYZ, 033-4545050, m.jansen@xa.nl


Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Wat is het tegenovergestelde van wit?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!