Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

29 april 2013

Nieuw initiatief De Duurzame Tafel Euregio: Presentatie voor Duitse en Nederlandse ondernemers enthousiast ontvangenOp 23 april heeft Daan Hoogenboom namens De Duurzame Tafel een presentatie gehouden voor Duitse en Nederlandse ondernemers bij de Volksbank in Gronau als onderdeel van een afrondende samenkomst van het duurzaamheidsproject in de Euregio.

In dit project werd gezocht naar verschillen tussen duurzaamheid in het MKB in Nederland en Duitsland. Ten Kate Huizinga uit Enschede gebruikte hiervoor de standaard van MKBduurzaam, ontwikkeld door Tafellid Zwart Mul.

Der Vorzitsende des Nachhaltige Runden Tisches Utrecht vertelde over de voordelen van het tafelverband. De Duurzame Tafel is ooit gestart na twee succesvolle evenementen die met losse partners werden georganiseerd, door een vereniging te starten is het niet meer vrijblijvend, zo houd je samen de positieve energie vast om elkaar middels evenementen steeds duurzamer te maken. Men was zeer gecharmeerd door de lokale en pragmatische aanpak: duurzaamheid is doen in het MKB!

In de grensregio bij Enschede en Gronau is een aantal ondernemers onder aanvoering van Ten Kate Huizinga accountants en belastingadviseurs uit Enschede en DNL Business uit Steinfurt (D) voornemens een tafel te starten naar model Utrecht. Deze tafel zal dan deel uitmaken van de landelijke vereniging. Binnenkort meer hierover.

Zie ook: De Duurzame Tafel in de Duitse pers, pagina's uit Duitstalige brochure over Duurzaamheid (pdf)


Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Welke kleur heeft de bovenste balk van de Nederlandse vlag?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden elkaar duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!