Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

15 april 2013

Circulaire economie: slim grondstofgebruik antwoord voor de toekomstDoor de mondiaal toenemende welvaart en groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar grondstoffen met beschikbaarheidsrisico's en prijsschommelingen als gevolg. Circulaire economie, het slim gebruiken van grond- en hulpstoffen zodat deze oneindig hergebruikt of gereproduceerd kunnen worden, kan voor deze problemen een oplossing vormen. De noodzaak om nieuwe grondstoffen te delven neemt af en een bedrijf of regio wordt minder afhankelijk van import.

Circulaire economie is nu een trending topic. De overheid noemt het in haar regeerakkoord en er verschijnen diverse rapporten van gerenommeerde partijen over. De Rabobank publiceerde afgelopen week deze Thema-update over de Circulaire economie (pdf!).


Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Hoe heet het dier met een slurf?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!