Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

25 februari 2013

Terugblik tafelworkshop Goed bestuur31 januari vond de tafelworkshop over goed bestuur en (maatschappelijk) verantwoord ondernemen plaats. Deze sessie werd georganiseerd door AGC en de Ondernemende Commissaris.

Goed bestuur is een containerbegrip. Wie wil er geen goed bestuur? De verwarring ontstaat al snel: wat is goed? De perceptie daarvan blijkt door de tijden heen nogal te veranderen. De mode- en buzzwords zijn niet van de lucht. Ook op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het begrip sociale innovatie bleek behoorlijk wat vragen op te roepen. Het onderscheid tussen bedrijfsmatig en maatschappelijk verantwoord ook door de aanwezigen duidelijk gezien. Immers, er moet wel een bedrijf gerund worden. Aan de hand van een aantal praktische voorbeelden werd duidelijk dat maatschappelijk verantwoord ondernemen ook lucratief kan zijn.

Grote lijn in de discussie bleek de eigen rol van de ondernemer bij het vormgeven van goed bestuur. De gewetensvraag: werkt u in uw bedrijf of aan uw bedrijf maakte dit heel helder. Want iedereen heeft zijn kracht en blinde vlekken, zoals duidelijk werd uit de levendige discussie. Tot slot werd ingegaan op de essentie van goed bestuur (wat is het?) en de bijdrage hiervan aan de doelen (wat levert het op?) van een bedrijf en haar betrokkenen.

Voor iedereen die niet aanwezig kon zijn bij deze sessie: u kunt in de onderstaande presentatie de highlights terugvinden.


Op www.deondernemendecommissaris.nl vind u tools, artikelen, informatie over masterclasses, en handige tests op het gebied van goed bestuur.
Reacties op dit nieuwsbericht

Daan Hoogenboom op 07-03-2013 20:32

In klein gezelschap spoedig vervolg!

Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Wat is het tegenovergestelde van zwart?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!