Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

1 juni 2009

Ik stel u graag voor: de Code Buysse IIIn september 2005 publiceerden wij een Corporate Governance Code voor niet-beursgenoteerde ondernemingen. Dit was een unicum in de wereld.

Sindsdien hebben verschillende landen ons voorbeeld gevolgd. Belangrijker is evenwel dat in ons land duizenden bedrijven deze Code hebben toegepast teneinde bepaalde problematieken binnen hun bedrijfsbeleid te ontzenuwen. Zeker in barre en harde economische tijden zal Corporate Governance een hoeksteen vormen voor de creatie van duurzame, winstgevende groei.

De Commissie, waarvan ik de Leden van harte dank voor hun inzet, heeft zich de voorbije maanden gebogen over een actualisering van deze Code. Inderdaad, het is boeiend om vast te stellen dat in enkele jaren onze economische gemeenschap verder onderhevig is geweest aan nieuwe stromingen en impulsen die de finaliteit van onze bedrijven ingrijpend kunnen benvloeden.

De bijgaande Code houdt dan ook rekening met deze nieuwe dynamieken waarmee onze bedrijven in de toekomst rekening zullen moeten houden. De Code wil als dusdanig een belangrijk hulpmiddel zijn in een ongestoorde en efficinte bedrijfsvoering. Het wil onze bedrijfsleiders een praktische handleiding aanreiken, waarmee zij hun winstgevende, duurzame groei kunnen bewerkstelligen.

Ik dank UNIZO en UCM voor hun cordinerende en zeer gewaardeerde bijdrage en Meester Lievens voor zijn dynamische en wetenschappelijke begeleiding. Wij zijn trots dat wij onze ondernemers een aantal richtlijnen en suggesties kunnen overmaken, die ze binnen hun onderneming verder kunnen ontwikkelen en waardoor alleszins belangrijke remmingen en zelfs conflicten kunnen worden vermeden.

Klik hier voor bron van dit artikel en voor meer informatie over Code Buysse


Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Welke kleur heeft de bovenste balk van de Nederlandse vlag?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden elkaar duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!