Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

5 oktober 2012

Tafellid XA zorgt voor duurzame documentbeheersing bij CBW-MITEXEen duurzaam concept moet je volledig doorvoeren

Het Retailhuis is het nieuwe duurzame kantoor van CBW-MITEX, branchevereniging voor ondernemers in wonen, mode, schoenen en sport. Architect Thomas RAU tekende in het Zeister Park De Breul een mooi transparant gebouw: zowel werkruimte voor de medewerkers van CBW-MITEX als een plek van ontmoeting en inspiratie voor haar leden. Opvallend is al het Dutch Design, zegt Udo Delfgou, financieel directeur bij CBW-MITEX.  Overal zie je werk van jonge Nederlandse ontwerpers, ook dat is duurzaam!

Het pand is duurzaam in al haar facetten aldus Joost van Heezik, consultant sustainability bij XA. Dat zie je aan technische oplossingen als klimaatplafonds en groene IT, maar ook in de organisatie. Udo Delfgou van CBW-MITEX: in dit nieuwe pand willen we de open cultuur van onze organisatie verder uitdragen. Dat betekent: werken en vergaderen met de deur open. Geen onderscheid meer tussen werkplek en overlegplek. Hierbij paste ook een nieuwe documentoplossing die klaar is voor digitaal archiveren. XA bracht samen met ons de documentstromen in kaart en adviseerde de duurzaamste en energiezuinigste multifunctionals: de Xerox ColorQube. Wij zijn nu terug van 7 multifunctionals en diverse losse printers naar een gentegreerd systeem van 2 ColorQubes. Gevolg: efficinter werken, kostenbesparingen, 90% minder afval en een gezondere werkomgeving.

Lees meer over XA en CBW-MITEX in de casestudy (pdf, 1,1mb).
Reacties op dit nieuwsbericht

Victor Meier AGC Gerechtsdeurwaarders op 12-11-2012 15:13

Zeer indrukwekkende casestudy. Het gebouw is vrijwel onzichtbaar in deze prachtige omgeving. Door slim gebruik te maken van technologie en nieuwe werkprocessen wordt duurzaamheid met een fantastisch rendement gerealiseerd.

Daan Hoogenboom | Domeco op 17-10-2012 14:08

Een prachtig transparant gebouw waarbij de (interieur)architectuur onderdeel vormt van nieuwe werkprocessen. Een collectie Dutch Design om stil van te worden... CBW-MITEX wil haar achterban van 17.000 leden hiermee zien hoe duurzaamheid ook vooral mooi kan zijn.

Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Hoeveel is 3 plus 4?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden elkaar duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!