Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

18 september 2016

VNO-NCW wil 200 miljard voor duurzame energieVNO-NCW voorzitter Hans de Boer wil dat Nederland fors meer gaat inzetten op duurzame energie.

In de overgang naar een groene energievoorziening moet de komende dertig tot veertig jaar 200 miljard euro worden geïnvesteerd, zei de werkgeversvoorman zondagochtend in WNL op Zondag.

De overheid moet jaarlijks zeven miljard uittrekken voor onder meer deze de omschakeling en heeft daar ook ruimte voor op de Rijksbegroting, vindt De Boer.

Hiermee kan volgens De Boer meer dan 100 miljard euro aan privaat geld vrijkomen tot 2025 via een Nationale investeringsbank van overheid en bedrijfsleven samen. De overheid moet van De Boer het voortouw nemen.
 

Shell

''Bedrijven zoals Shell staan te springen om te investeren in de energietransitie, maar ze wachten op de overheid. Ze zeggen: laat nu eens zien dat het jullie menens is. Dan kunnen we stappen gaan maken.''

Dit voorjaar pleitte De Boer al voor een groen investeringsfonds van zo'n 100 miljard. Het fonds, dat grotendeels gevuld zou moeten worden door institutionele beleggers, is bedoeld voor investeringen in 'ambitieuze projecten’ voor de overgang van fossiele naar duurzamere energiebronnen en bijvoorbeeld digitalisering.

Bron: NU.nl

Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Welke kleur heeft de onderste balk van de Nederlandse vlag?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!