Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

23 februari 2017

Jonge politici tekenen manifest voor duurzaamheidDe voorzitters van de tien politieke jongerenorganisaties hebben een manifest opgesteld en ondertekend voor een duurzamer Nederland. Het manifest werd door oud-politicus Jan Terlouw gepresenteerd in De Wereld Draait Door.

In het stuk staan vijf punten die volgens de ondertekenaars moeten worden opgenomen in het nieuwe regeerakkoord. De ondertekenaars zijn de voorzitters van de politieke jongerenorganisaties van CDA, D66, VVD, ChristenUnie, SP, GroenLinks, PvdA, DENK, PvdD en SGP. 

Het manifest was een initiatief van Jan Terlouw, die de jongeren bij hem thuis uitnodigde om het samen op te stellen. Vorig jaar kreeg een pleidooi van Jan Terlouw in De Wereld Draait Door (zie foto) voor onderling vertrouwen, met zijn veelbesproken opmerking over touwtjes uit de brievenbussen, veel aandacht. Precies dat soort vertrouwen was volgens de jongeren nodig voor de totstandkoming van het manifest.
 

Milieu

De eerste drie maatregelen in het manifest zijn gericht op het milieu. Zo willen de jongeren dat Nederland gaat behoren tot de koplopers op het gebied van duurzaamheid. Het kabinet zal daarvoor concrete maatregelen moeten nemen die er met name op gericht zijn de temperatuurstijging onder de twee graden Celsius te houden.

Ook willen ze dat het principe 'de vervuiler betaalt' uitgangspunt wordt van het kabinetsbeleid en dat het kabinet bij elke nieuwe maatregel zal kijken wat het effect daarvan is op de kwaliteit van de aarde, nationaal, internationaal en in de toekomst.
In punt vier staan multinationals centraal. De jongeren willen dat het kabinet alles in het werk zal stellen om ervoor te zorgen dat multinationals niet minder belasting betalen dan het midden- en kleinbedrijf, zoals nu het in veel gevallen gebeurt.

Als laatste punt willen de jongeren dat menselijke maat de norm is in wetgeving, regelgeving en beleid.

Bron: NOS.nl

Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Hoeveel is 3 plus 4?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!