Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

21 juni 2016

Green Deal certificeert duurzame chemische grondstoffenDe vraag naar producten op basis van hernieuwbare stoffen stijgt. Daarom ontwikkelden de partners in de Green Deal Groencertificaten een methode van certificering. Producenten tonen daarmee aan dat zij biomassa verwerken en duurzame grondstoffen leveren.

Green Deal Groencertificaten ontwikkelde een heldere norm. Deze garandeert dat bedrijven chemische producten en kunststoffen ook daadwerkelijk uit hernieuwbare grondstoffen maken. Daarnaast verwerken en produceren ze duurzaam. Dit sluit aan bij de ontwikkeling naar een circulaire economie.
 

Traceren in de productieketen

Bedrijven maken chemische producten en kunststoffen in diverse processtappen. Ze verwerken meerdere grondstoffen en halffabrikaten tot soms complexe eindproducten. Het is daarom belangrijk om biomassa in de productieketen te kunnen traceren. Producenten dragen met de certificaten bij aan de overgang van fossiele naar duurzame, hernieuwbare grondstoffen.
 

Groencertificaat

Erik de Ruijter, directeur beleid en advies NRK voegt toe: "De ledenbedrijven van VNCI en NRK kozen in 2000 voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een belangrijk onderdeel daarvan is ons streven naar een circulaire economie. Het Groencertificaat waarborgt de inzet van biomassa in hoogwaardige producten. Tevreden gebruikers dragen daarmee bij aan behoud van grondstoffen en verlagen zo de CO2 uitstoot."
 

Ambitie

De chemische en kunststoffenindustrie ambieert een belangrijke rol bij de verduurzaming van de samenleving. Reinier Gerrits, Hoofd Energie en Klimaat bij de VNCI benadrukt: "De chemische industrie is vastbesloten in haar ambitie om in 2030 15% hernieuwbare grondstoffen te gebruiken. VNCI bepaalt samen met de andere deelnemers in de Green Deal de randvoorwaarden. We zetten daarmee een belangrijke stap om de grondstoffen in de chemie te verduurzamen."
 

Website

De partners ontwikkelden in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een website. Op www.greendeal-groencertificaten.nl staat informatie met voorbeelden van ondernemingen die de Green Deal certificering al succesvol inzetten.

Bron: rvo.nl

Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Hoe heet het dier met een slurf?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!