Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

19 april 2016

De Duurzame Zuidas ​'under construction'Super make-over voor De Boelelaan Oost

Zuidas is in ontwikkeling. En hoe! Om alle bestaande en nieuwe gebouwen bereikbaar te houden, krijgt het oostelijk deel van de De Boelelaan een flinke opknapbeurt. Anne Bijlmer, projectmanager De Boelelaan Oost van de gemeente Amsterdam: "De werkzaamheden zijn van groot belang voor de bereikbaarheid van Zuidas, zeker met het oog op de aanleg van het Zuidasdok. Om de doorstroming te verbeteren, wordt de weg 2x2 rijstroken breed en komen er extra opstelstroken bij de kruisingen. Daarvoor moet de De Boelelaan wel eerst even flink op de schop. Tijdens de werkzaamheden blijft er in beide richtingen één rijstrook beschikbaar, maar we raden alle weggebruikers aan de spits te mijden, de omleidingsroutes te volgen of gebruik te maken van het OV of de fiets."
 

Groene laan

De uitvoering is inmiddels gestart en gepland staat dat de weg eind 2017 weer volledig in gebruik is. De weg wordt overigens niet alleen functioneler, ook esthetisch wordt het een verbetering: "Aan weerszijden van de De Boelelaan komen nieuwe bomenrijen. Hierdoor ontstaat een groene laan die uiteindelijk helemaal zal doorlopen tot aan de VU."
 

Gustav Mahlerplein: groene hotspot

De bouw van de fietsparkeergarage onder het Gustav Mahlerplein is nog in volle gang, maar toch merk je daar nauwelijks iets van. Er zijn geen grote vrachtwagens die af en aan rijden met bergen zand, er wordt niet geheid en mensen kunnen zonder problemen over het plein lopen. Anica Kortland, communicatieadviseur Zuidas/Zuidasdok: "Aannemer BAM bouwt via een methode die zo min mogelijk hinder geeft. Zo is bij het ontgraven van de garage alle grond via een transportband afgevoerd. Ook zijn de palen niet geheid maar geschroefd en zijn de wanden niet de grond in getrild maar gedrukt."
 

Bomen en bloembollen

Terwijl er ondergronds nog even wordt doorgewerkt - de fietsgarage gaat deze zomer open -  kan iedereen bovengronds alweer genieten van een lunch of koffiebreak in de lentezon. "Vanaf maart is het hele plein omgetoverd tot een parkachtige setting. Er staan dan 23 grote bomen in natuurstenen bakken, waarvan de randen tevens als zitplaatsen dienen. In het najaar gaan we nog duizenden bloembollen in de boombakken planten, zodat in het voorjaar van 2017 alles prachtig in bloei staat."

Bron: hellozuidas.com

Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Hoeveel is 4 plus 3?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!