Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

15 maart 2012

Urban farming: inspirerende initiatieven in UtrechtUrban Green Courts

Jong geleerd, oud gedaan. Urban Green Courts zijn duurzame schooltuinen. Tuinieren is niet alleen het doel, maar ook het middel om themas zoals duurzaamheid, gezondheid, water, milieu, samenspelen, normen en waarden aan te kaarten. Urban Green Courts moet de stadse jeugd bewust maken van voedsel en hun omgeving.

Bij de Utrechtse basisschool De Kaleidoskoop in Kanaleneiland wordt vanaf april 2012 gewerkt aan het eerste Urban Green Court. Na de oogst wordt er een markt georganiseerd waar de kinderen hun groenten en fruit kunnen laten zien aan familieleden en buurtgenoten. Zo zorgt het Green Court ook voor een hechtere buurt!

Utrecht Kiemt


Utrecht Kiemt: kwekerij zonder land, daagt uit tot stadslandbouw in Utrecht. In de lente van 2012 zijn 2500 planten waaronder klimboon, pompoen en aardbei beschikbaar in een kwekerij. Tegen een symbolisch bedrag kon men deze planten meenemen en op het eigen balkon, de geveltuin of het plantsoen voor de deur tot volle wasdom brengen. De bedoeling was hier een foto, met de exacte locatie, terug te sturen naar de kwekerij. Op een grote kaart van Utrecht werd zichtbaar hoe de hele stad veranderde in een kwekerij zonder land.

Zie ookReageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Welke kleur heeft de middelste balk van de Nederlandse vlag?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden elkaar duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!